"Fijne lijnen in metaal"

kunst en creatief

Etsen: diepdruk

Laat je verrassen door de magische mogelijkheden van het etsen. Met een etsnaald maak je een tekening op een zinken plaat, vervolgens gaat hij in het zuur. Als je de etsplaat afdrukt, zie je eigenlijk pas echt hoe het geworden is. Onder begeleiding van docente beeldende vorming, Charlotte Ponjeé, maak je je eigen etskunstwerk en deze ga je op verschillende manieren afdrukken.

Waar Rembrandt uitsluitend met zwarte inkt werkte, kan je tegenwoordig vele kleuren gebruiken. Je legt je etsplaat op de pers en draaien maar! Het is altijd weer een magisch moment om je tekening afgedrukt op papier terug te zien, wel in spiegelbeeld dan. Het is een technisch en tegelijkertijd een creatief proces wat ontzettend veel mogelijkheden biedt. Charlotte neemt een drukpers mee om de prenten professioneel af te drukken. Aan het einde van de workshop heb je kennis gemaakt met de eeuwenoude techniek van Rembrandt maar dan in een modern jasje. Je gaat naar huis met je etsplaatje en verschillende afdrukken in kleur.

P.S. Als je het leuk vindt kan je een tekening, schets of een inspirerende foto meenemen die kan dienen als basis voor je ets. Maar er zal ook genoeg inspiratie op tafel liggen! Dus voel je ook vrij om je op dat moment te laten inspireren

Wanneer: 

 

Heb je interesse? Als je een email stuurt naar info@boschatelier.nl dan houden we je op de hoogte van de nieuwe datum of plannen we er 1 in.

en/of bekijk de agenda.

 Kosten:  60 euro incl. materialen en koffie/thee en wat lekkers.  Introductiekorting in de maanden april en mei 2024 nu 52,50 ! (min. 5  personen)

data in overleg of zie agenda

Deze workshop duurt 4  uur. 

Workshopbegeleider: Charlotte Ponjeé

Interesse ?

Bel, mail of Whatsapp voor info of reservering.

Bosch Atelier Borculo

Geopend van maandag t/m zondag 

Nieuwsbrief
binnenkort inschrijven mogelijk

Karin Bosch
06-29430160

info@boschatelier.nl

 

 

KvK nr: 76430146

BTW nr.: NL003084912B78

© 2020 Bosch Atelier