Locatie huren

 ‘t Spuythuys huren

Er nog ruimte voor mensen/partijen om zelf workshops aan te bieden in ‘t Spuythuys of om op andere wijze gebruik te kunnen maken van de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het geven van lezingen, trainingen, activiteiten gericht op persoonlijke ontwikkeling, vergaderen, kleinschalige conferenties, politiek café of ontmoetingen van clubs.

Verhuur van de benedenverdieping is mogelijk tegen een gunstig tarief van 30 euro voor de eerste 2 uur, daarna 10 euro per uur. De kosten per dagdeel van 4 uur bedragen 50 euro en voor een hele dag van 8 uur is het 90 euro. Alle bedragen zijn exclusief BTW. 

Sinds kort beschikt ‘t Spuythuys over een fotostudio op de verdieping. Ook deze is te huur. Voor beginnende fotografen hanteren we een aantrekkelijk tarief. Aanvaarding in overleg.

Ik nodig je van harte uit om hierover contact met mij op  te nemen. Kom gerust eens vrijblijvend kijken in het historische pand ‘t Spuythuys, in het pittoreske centrum van Borculo.

Historie 't Spuythuys

Monumentaal pand ‘t Spuythuys

In de gevel van het brandspuitershuisje zijn vier dorische zuilen en portretkoppen opgenomen, afkomstig van de zuilengalerij die kort na 1590 aan het oude raadhuis (1508) was toegevoegd,  in 1840 bij de stadskamer. en in 1911 bij de bouw van het eerste Spuythuys aan de Korte Wal. Bij de stormramp in 1925 is het verwoest. Daarna is het pand aan de overkant van de weg herbouwd, op de plek waar het nu nog staat. De leeuw aan de zijkant is er later ingemaakt en gevonden bij graafwerkzaamheden in de Hofstraat en is dus afkomstig van het kasteel.

Het oude brandspuitershuisje heeft jaren gedient als kazerne. De Borculose brandweer maakte er tot 1932 gebruik van. Daarna diende het als opslagruimte. In 1963 werd er het brandweermuseum geboren, daarna bood het onderdak aan het Radiomuseum en de pottenbakkerij van Job Heykamp. Tien jaar heeft het leeg gestaan, tot Bosch Atelier het in 2020 heeft gekocht van de gemeente. Na een verbouwing en een fikse opknapbeurt heeft het pand nu weer een functie.

Lees verder: over Boschatelier

Bosch Atelier Borculo

Geopend  v.a. Juli 2021

Nieuwsbrief
binnenkort inschrijven mogelijk

Karin Bosch
06-29430160

info@boschatelier.nl

 

 

KvK nr: 76430146

BTW nr.: NL003084912B78

© 2020 Bosch Atelier