creatief

Het KAARSEN-ATELIER

Mijn naam is Peter van Eck en ik heb als hobby kaarsen maken.

In 2019 ben ik begonnen met het maken van kaarsen in series. In eerste instantie bedoeld om cadeau te doen of weg te geven aan gasten die gebruik hebben gemaakt van onze Bed and Breakfast in Halle. In dat jaar vond ik het tijd om het kaarsen maken wat professioneler aan te pakken en mijn eigen kaarsenatelier in te richten. Dit werd “Het Kaarsenatelier Halle” en deze naam heb ik gebruikt op mijn eigen labels en gebruik ik als design op o.a. cadeauverpakkingen. 

In 2021 heb ik een cursus gevolgd bij de importeur Sellacq van kaarsenmakers benodigdheden in Joure. Daar heb ik de techniek geleerd van het kaarsen dompelen.

Ik maak decoratie- en designkaarsen uit kunststof of siliconen gietvormen, dompelkaarsen en diverse geur- en buitenpotjes.

Ik gebruik paraffine en plantaardige stearine, soya- en bijenwas. Bovendien maak ik gebruik van gebruikte kaarsresten en afgedankte kaarsen. Deze maak ik eerst schoon en smelt ik om in makkelijk te verwerken partjes. Daarna gebruik ik deze vooral in gietvormen maar altijd in combinatie met nieuwe wassoorten om de kwaliteit van de kaars te verbeteren.

Bijenwas is vooral geschikt voor het maken van decoratieve kaarsen. Ik gebruik zowel gele als witte bijenwas. De gele bijenwas komt rechtstreeks van de imker en deze heb ik zelf schoongemaakt, de witte bijenwas kan goed gekleurd worden. Soyawas gebruik ik vaak in mijn geurpotjes.

Ik verzorg gezellige workshops zowel thuis in Halle als op locatie zoals in het Bosch Atelier in Borculo. Voel je welkom als je zelf eens kaarsen of een geurpotje wilt maken.

Workshop

Kaarsen gieten
met paraffine, stearine  of bijenwas

Vanaf 13.00 uur begint de workshop met een introductie met koffie en thee. Peter vertelt je alles over kaarsen maken en de verschillende technieken van kaarsen dompelen en gieten. Peter laat voorbeelden zien en je gaat zelf aan de slag!

 In deze workshop maak je  een 2 kleuren kaars en  een kaars in 1 kleur. 

Datum: bij interesse plannen we een datum met u.

Voorgenomen workshops:
• Kaarsen maken in gietvormen.
• Draaikaarsen maken en deze overdompelen in kleur.
• Design (geur-) potjes maken voor binnen en buiten.
• Bijenwas gieten.
• Seizoengebonden workshops.

Kosten 2023: € 40,00. Incl. materiaal, drinken en iets lekkers.

Doelgroep: volwassenen (max.  8 deelnemers)

Workshopbegeleider: Peter

Opgeven: via email: info@boschatelier.nl

Interesse ?

Bel, mail of Whatsapp voor info of reservering

Bosch Atelier Borculo

Geopend van maandag t/m zondag 

Nieuwsbrief
binnenkort inschrijven mogelijk

Karin Bosch
06-29430160

info@boschatelier.nl

 

 

KvK nr: 76430146

BTW nr.: NL003084912B78

© 2020 Bosch Atelier