papierscheppen van plantenvezels

kunst en creatief

WORKSHOP 1

AMBACHTELIJK PAPIERSCHEPPEN

In deze workshop leert Ewald Weijers (ambachtelijke papierschepper bij c-paper) je de basis technieken van het papierscheppen. Tijdens de workshop werk je met papierpulp van katoen, linnen of abaca vezels. Je mag zelf kiezen. We maken er unieke velletjes papier of kaarten van door er bijvoorbeeld stukjes plant of bloem in te leggen of zaden toe te voegen aan de papierpulp. Ook is het mogellijk om ‘te schilderen’ met  papierpulp door pulp te gieten, te werken met knijpflessen en door mallen te gebruiken. 

Prijs:

papierscheppen 3 uur is € 40,00 p.p. incl. materiaal, koffie en thee en wat lekkers.

Datum en tijden:

  • Groepsgrootte: minimaal 4
  • Voor nieuwe data kijk in de  Agenda . 
  •  Andere datums kunnen op afspraak gemaakt worden. ( als je laat weten dat je interesse hebt nemen we contact op bij een nieuwe datum)
 

Opmerkingen:  natuurlijk materiaal zoals gedroogde bloemen of grassen kun je ook zelf meenemen.

Bekijk hier het fotoalbum van eerdere workshops papierscheppen in t Spuythuys.

 Workshopbegeleider: Ewald Weyers  ism Karin

 WORKSHOP 2

AMBACHTELIJK PAPIERSCHEPPEN MET PLANTEN

 Tijdens de workshop maak je van plantaardige vezels uit de natuur papierpulp om er vervolgens mooi handgeschept papier van te maken. Er word uitgebreider ingegaan op diverse planten waar papierpulp van gemaakt kan worden en de techniek hierachter.

Deze workshop duurt 4 uur, is inclusief koffie/thee en materiaal en kost €45 ,00 per persoon. Tijden:  in overleg.

 WORKSHOP 3

Japanse Washi Papier maken

 Nu eens geen papier met bloemetjes maar heuse Japanse Washi papier maken op de westerse manier. Uniek in Nederland omdat er maar weinige zijn die deze techniek beheersen. 

Op zaterdag 22 oktober van 12:30 t/m 16:30 uur verzorgde Ewald Weijers (professionele papierschepper van c-paper) in samenwerking met Karin Bosch (van Bosch atelier) deze workshop Japans papier scheppen in ‘t spuythuys (Korte wal 11 te Borculo). 

Tijdens deze workshop raak je je agressie kwijt door op de bastvezels te slaan. De vezels zijn van een Gampi struik/boom uit Thailand. De goed geslagen papierpulp doe je in een schepbak en vermengt het met water en een soort slijm. Hierdoor kan je heel dun papier scheppen of als je meerdere lagen schept wat dikker papier.

Deze workshop duurt 4 uur, is inclusief koffie/thee en materiaal en kost € 45 ,00 per persoon. 

Nieuwe data : bij 4 personen gaat de workshop door. Laat gerust weten als je hier interesse voor hebt, dan plannen we een geschikte datum.

PAPIERSCHEPPEN: wijnlabels en (menu)kaarten maken van pulp met druivenranken  en WIJNPROEVERIJ onder leiding van erkend wijnsommelier. 

Datum: op aanvraag

Tijd: 19.00 tot 24.00 . 

Prijs € 75,00 p.p. 

Na het papierscheppen gaan we blind 6 verschillende bier/wijn soorten proeven en serveren daar wat lekkers bij. Deze workshop is al bijna vol, er kunnen nog max. 4 mensen meedoen.

Gezellig en Leerzaam 

Unieke Workshops!

AMBACHTELIJK PAPIERSCHEPPEN met een BIER-  of WIJNPROEVERIJ

In deze workshop leert Ewald Weijers (ambachtelijke papierschepper bij c-paper) je de basis technieken van het papierscheppen. Tijdens de workshop werk je met papierpulp van planten vezels. 

Bij deze speciale workshops zal Ewald papierpulp gemaakt hebben van hopplanten of druivenranken. Tijdens de workshop maken we er labels en menukaarten van.

Na het papierscheppen gaan we onder leiding van een erkend sommelier diverse soorten speciaal biertjes / wijnen proeven.

Bekijk hier het fotoalbum van eerdere workshops papierscheppen in t Spuythuys.

Interesse ?

Bel, mail of Whatsapp voor info of reservering.
info@boschatelier.nl
Karin: 06 29 430 160

PAPIERSCHEPPEN: labels maken van pulp met hop  en BIERPROEVERIJ onder leiding van erkend biersommelier.

Datum: Laat je het weten als je interesse hebt? Bij voldoende interesse plannen we een datum. 

Tijd: 19.00 tot 24.00 .

€ 75,00 p.p.

Ewald geeft een korte lezing over papier in combinatie met de hopplant, daarna kun je papierscheppen uit de kuip met papierpulp van hop. je mag zelf bepalen of en wat je wil gaan scheppen.

 Na het papierscheppen gaan we blind 6 verschillende bier soorten proeven en serveren daar wat lekkers bij. Gezellig en Leerzaam!

Bosch Atelier Borculo

Geopend van maandag t/m zondag 

Nieuwsbrief
binnenkort inschrijven mogelijk

Karin Bosch
06-29430160

info@boschatelier.nl

 

 

KvK nr: 76430146

BTW nr.: NL003084912B78

© 2020 Bosch Atelier